" Захарий Стоянов - отвъд границите на своето време"

Сцена от наградената в конкурса пиеса
08.06.2016 / 19:46

На 2-ри юни 2016 г. бе проведен заключителният етап на конкурса " Захарий Стоянов - отвъд границите на своето време", организиран от клуб " Млади възрожденци" при ГПЗЕ " Захарий Стоянов", гр. Сливен, с председател Величка Ненчева. Поводът е отбелязването на 140-годишнината от Априлското въстание и това беше подчертано от музикалното изпълнение на Елеслав Василев и Илин Папазян по текста на баладата " Хаджи Димитър".

Сред неповторимата атмосфера на къщата-музей " Сливенски бит" победителите в различните категории на конкурса бяха наградени и приветствани от г-жа Кристиана Станкова -старши експерт в РИО - Сливен.

Акценти на вечерта бяха представянето за пръв път на филма-интервю с първия директор на ГПЗЕ -г-н Димитър Димитров и вълнуващата драматизация " Святата истина ми бе знамето" по " Записки по българските въстания" от Захарий Стоянов. Сценарият и изпълнението са на членовете на клуба и техни приятели - Елеонора Тодорова, Сияна Начева, Лилиана Димова, Лазар Лазаров, Никола Терзиев, Александър Стефанов, Димитър Йорданов, Пламен Георгиев и Стефан Стефанов. Всички са ученици от 11 клас на ГПЗЕ.

Гости на събитието бяха още г-н Сираков, директор на РИМ -Сливен, който също приветства учениците, г-жа Силвия Павлова, председател на журито, оценило ученическите творби, учители, родители и ученици.

Още снимки от новината

Сцена от наградената в конкурса пиеса
Сцена от наградената в конкурса пиеса
Сцена от наградената в конкурса пиеса
Участниците в спектакъла
Награждаване

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев