ПРОЕКТИ

РАБОТА ПО ПРОЕКТИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОДИНА
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "С ГРИЖА КЪМ ВСЕКИ УЧЕНИК"МОДУЛ „ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ НА ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ ЗА УЧАСТИЕ В УЧЕНИЧЕСКИТЕ ОЛИМПИАДИ


- по учебен предмет Немски език – 2 групи – IX кл. и XI кл. с ръководители Надежда Койчева и Силвия Иванова;

- по учебен предмет Английски език – 1 група - ХI кл. с ръководител Силвия Павлова- Трънчева;

- по учебен предмет Испански език – 1 група – X кл. с ръководител Милена Алексиева;


Линия

ПРОЕКТ "УЧИЛИЩА - ПАРТНЬОРИ ЗА БЪДЕЩЕТО" (PASCH)"Училища - партньори за бъдещето" (PASCH) е инициатива на Министерството на външните работи на Федерална Република Германия, която подкрепя и свързва в мрежа около 1500 партньорски училища в цял цвят с доказан интерес към Германия.

След проведено проучване и извършен подбор по определени критерии в училищата, изучаващи немски език в цялата страна, на ГПЗЕ гр. Сливен се падна честта да представлява България в тази инициатива. На 27.10.2008 г. в град Сливен беше подписано споразумение за партньорство между Директора на гимназията г-н Дамян Петров и ръководителя на Езиков отдел на Гьоте-институт в България д-р Бурхард Исел.

От този момент досега Гьоте-институт - София непрекъснато подкрепя повереното му партньорско училище, благодарение на което се разшириха позциите на немския език в училището и на училището в региона. На преподавателите по немски език и тези, преподаващи общообразователен предмет на немски език, ежегодно се предлагат методико-дидактически, страноведчески и онлайн квалификации и езикови курсове по немски език. На училището се предоставят модерни, информационни, учебно-дидактически и страноведчески материали. Със средства по проекта бе оборудван съвременен мултимедиен кабинет по немски език. Възпитаниците ни имат възможност да участват в Младежки курсове в Германия за ученици от партньорските училища. Цели класове, изучаващи немски език като първи чужд език на Гимназията участваха в тези Младежки езикове курсове в Гьоте-институт - Берлин. Това за тях беше изключителен шанс да обогатят своите познания по немски език и да се запознаят на живо с немската култура и начин на живот. На особено изявени ученици, изучаващи немски език, ежегодно се предоставят стипендии за участие в Обменни програми или Младежки курсове в Германия.

И тази година Гьоте-институт направи възможно Немската ученическа театрална трупа във връзка с проекта "Театърът в обучението по немски език" да посети партньорски училища в Унгария и Словакия и, представяйки там своята постановка, да се постави началото на добри партньорски взаимоотношения и на дългосрочен ученически обмен между трите училища – Партньори за бъдещето.


 

Copyright © 2008-2018 ПГПЗЕ"Захарий Стоянов" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев