Благотворителност

03.12.2014 / 11:56

Ученическият борд при Гимназия с преподаване на западни езици„Захарий Стоянов“организира следните благатворителни инициативи около предстоящите коледни празници:

 

1. На 08.12 /понеделник/ в 35 кабинет от 9.00ч. до 10.10ч. и от 15.00ч. до 16.10ч. ще се проведе базар, с благотворителна цел. Всеки от учениците може да се включи като приготви любим сладкиш, соленки или други лакомства,както и с изработване на късмети или картички. Събраните пари ще бъдат използвани за дейности, свързани с инициативите на гимназията.За повече информация се обръщайте към отговорниците на класовете или председателя на УБ.

 

2. За поредна година БМЧК - Сливен обявява традиционната си кампания „Деца помагат на деца“ по повод светлия християнски празник - Коледа. Както в предходните години, така и тази, ще се включим в подготвянето на коледен подарък за деца от уязвими общности – деца в болнични заведения, деца с физически и психически увреждания. Подаръците могат да включват тоалетни принадлежности /сапун, шампоан, четка и паста за зъби и др./, учебни пособия /тетрадка, химикал, флумастери, бои, цветни моливи/, подходящи сувенири, шапки, шалчета. Всеки ученик може да подбере това, което желае за своя непознат приятел, имайки предвид своето предпочитание за подарък.

 

3. По инициатива на ученици от XI „в“ клас ще се събират малки или ненужни дрехи и играчки за „Дом за Медико-социални грижи“- гр. Сливен. Децата са до три годишна възраст /недоносени, с вродени малформации, хронични заболявания/.

 

Приготвените коледни подаръци ще се съхраняват в 35-ти кабинет. Крайният срок за предаване е 17.12.2014г.

 

Нека около Коледните празници бъдем по-добри и отворим сърцата си за децата в неравностойно положение.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев