Г-н Стоян Стоянов - учител по френски език получи почетното отличие Кавалер на академическите палми

церемония по връчването на орден Кавалер на академическите палми
23.01.2015 / 14:41

На 22.01.2015г.в ГПЗЕ „Захарий Стоянов” се състоя церемония по удостояването на г-н Стоян Стоянов с почетното отличие „Кавалер на Академическите палми” за принос в популяризирането на френския език и на франкофонската култура - орден, присъден от министъра на образованието на Република Франция. Орденът бе връчен от Негово Превъзходителство Посланика на Република Франция в България, г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, придружаван от г-н Гийом Робер – директор на Френския институт в София, г-н Лоран Аталь - аташе по образователно сътрудничество във Френския институт в София и г-н Франсоа-Ксавие Кованди- аташе по иституционално сътрудничество във Френския институт в София. По покана на Френския институт в София, събитието уважиха г-жа Бисерка Михалева – началник на РИО-Сливен и г-жа Веселина Бонева – старши експерт по чуждоезиково обучение в РИО – Сливен.

На церемонията присъстваха кмета на град Сливен г-н инж.Кольо Милев, близки, приятели, бивши и настоящи ученици на г-н Стоян Стоянов.

Церемонията започна с трогателна реч на френски език на г-н Дамян Петров – директор на гимназията, с която той изрази съпричастност към болката на френския народ и остро осъди всякакъв вид терористични актове и посегателства над свободата на словото. Негово Превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо Кабан благодари и подари последния брой на вестник „ Шарли Ебдо” на гимназията и кмета на града. След това официално връчи почетното отличие на г-н Стоянов, който развълнуван благодари на ръководството на гимназията , колегите и учениците си ,като заяви, че този орден е връх в неговата професионална кариера. Изключително емоционални бяха поздравленията на неговите бивши ученици, изказани на френски език, които трогнаха и просълзиха не малко хора в залата.

Честито и благодарност от ръководството , педагогическия колектив и настоящите ученици на г-н Стоян Стоянов!

Още снимки от новината

посрещане на Негово превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо Кабан
последния брой на вестник "Шарли Ебдо"
посрещане на на негово превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо кабан
церемония по връчването на орден Кавалер на академическите палми
церемония по връчването на орден Кавалер на академическите палми
церемония по връчването на орден Кавалер на академическите палми
бивши ученици
настоящи ученици
настоящи ученици
10 а клас- настоящи ученици
церемония по връчването на орден Кавалер на академическите палми
поздравителен адрес от зам.-министър на образованието и науката

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев