Гранд При в конкурса „Цветен камертон” за Славея Цанева от 11 „Б” клас

Гранд При в конкурса „Цветен камертон” за Славея Цанева от 11 „В” клас
09.04.2015 / 11:23

„Конкурсът „Цветен камертон” се проведе за 12-ти път тази година, а за мен беше 5-ти пореден. Професионално жури, включващо известни композитори и музиканти, оценяваше участниците.

Да спечеля Гранд При „Цветен камертон” измежду над 100 участника в конкурса беше неочаквана и вълнуваща, но и много желана лична победа. През годините съм печелила награди в различните възрастови категории и това ме стимулираше да се развивам, да работя усърдно, за да заема своето място измежду лауреатите в национални конкурси за изпълнители на популярна музика. Зад този успех се крие голям труд, не само мой, но и на хората, които ме подготвят за представянето ми- като се започне от избора на песен, до правилното произношение и орнаментиката, с която правя „свой прочит” на парчето.

С музика се занимавам от 11 години. Усещането, когато съм на сцена не може да се сравни с никое друго, примесват се вълнение, еуфория, дори и малко страх, но да мога да предам емоцията и посланието си на хората чрез музика, да им въздействам, е най-голямата награда в това изкуство.”

Славея Цанева

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев