Излезе от печат Албум –пътеводител на Сливен, изработен от ученици на ГПЗЕ „Захарий Стоянов“

22.05.2015 / 12:47

Една китайска мъдрост гласи:„ Говори само тогава, когато думите, които ще кажеш са по-красиви от тишината.“ Има какво да Ви разкажем….!

Излезе от печат Албум –пътеводител на Сливен, изработен от ученици на ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, под ръководството на г-жа Величка Ненчева-учител по история и цивилизация. Албумът съдържа информация за 23 от най-важните културно-исторически паметници и природни забележителности на град Сливен на български, английски, немски и френски език. Шест обекта са представени само със снимки.

Целта на албума- пътеводител е да подпомогне развитието на културния туризъм в региона.Учениците с много любов се потрудиха този албум да бъде издаден.Те искат да покажат на своите връстници в България и по света обаянието на родния си град и да ги убедят, че той е една много добра туристическа дестинация.

При преводите младежите бяха подкрепяни от своите учители по основните езици, изучавани вгимназията. Това са Даниела Димитрова –английски език, Мария Самсарджиева и Юра Пехливанова –немски език, Стоян Стоянов и Милена Алексиева- френски език. Тези, които заслужават най-голяма похвала са Никола Милушев, Ламбрини Янакиева, Пламена Блецова, Валентина Александрова и Мария-Теодора Христова от випуск 2014.

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев