Младото дарование Елеонора Илиева от ГПЗЕ „З.Стоянов” искрено за литературата в навечерието на 1 ноември - ден на народните будители

Елеонора
29.10.2015 / 11:43

Литературата е неразделна с мен откакто се помня. Още от малко момиченце съм прекарвала игривите следобеди с детски стихчета и песнички. А безсънните нощи – с народни приказки, разказвани от моята баба.

След няколко години, когато започнах да се самоосъзнавам като личност, реших, че искам да пиша, като това желание започнах да развивам действително около шести клас. Целта ми бе да описвам себе си, своите мисли и чувства, да изказвам мнението си, гледните си точки по дадени въпроси – но в разкази. Най-вече ми доставяше удоволствие да пиша есета, тъй като в тях изразявах позицията си най-добре.

И така до 8 клас…, когато обичната и много скъпа за мен госпожа Келеведжиева ме информира за Школата „Йордан Йовков” с ръководител писателят, поет и журналист Деньо Денев. Тази Школа предоставя на младите писатели шанса да разгърнат своя талант и разбиране за света чрез словото.

Без колебание се впуснах по този нов за мен път. И сега искрено благодаря за тази възможност – именно защото в продължение на една година израснах като поет, като личност, като интелигентна, образована млада дама, или „дете-жена” – „жена-дете”, както ме нарича уважаемият Деньо Денев.

На този етап вече имам няколко прилични стихотворения, но продължавам да пиша и ще продължавам в бъдеще, тъй като това е моята най-голяма страст и мечта за реализиране.

Още снимки от новината

Елеонора
стихове

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев