ТЕАТЪР „КЛАСИКА“ при ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ с „ГРАН ПРИ“ от XII Международен младежки театлален фестивал „Бургаски изгреви“

Гранд при
27.04.2016 / 14:15

"Има един народ" на театър "Класика" при ГПЗЕ "Захарий Стоянов"- Сливен, след оспорвана „битка“ с таланти от Силистра, София, Бургас, Благоевград, Варна, Ямбол, Първомай, Лясковец, Горна Оряховица, Хасково, Крумовград и др. извоюва "Гран при" за 2016 година от XII Международен младежки фестивал "Бургаски изгреви". Соня Келеведжиева спечели награда за "Авторски текст", а с награди за "Най- магнетичен актьор на фестивала" и "Най- магнетична актриса на фестивала" журито с председател бургаския режисьор Станимир Карагьозов удостои Милица Атанасова /за ролята на Милка/ и Борис Реджев /за ролята на дядо Руси/, който спечели и наградата на "Бургаски културен афиш". Театрална формация „Класика“ бе наградена с Диплом за 25 години творческа дейност от XII Международен младежки фестивал.

„Класика“ бе удостоена и с награда за "Любим спектакъл", "Любим актьор"/Б.Реджев- дядо Руси/ и II награда за "Мъжка роля"/Атанас Котов- Исмаил бей/ от фестивала "Сливенски вятър".

Актьорите от театралната формация защитиха с чест името на Езиковата гимназия и Сливен и на двата фестивала с безспорния си талант, изявен в постановката, посветена на 140-тата годишнина от Априлското въстание. Пожелаваме им нови творчески завоевания!

Години наред формация „Класика“ се ангажира с благотворителност. Предстоят спектакли за Демократичен съюз на жените в акцията за набиране на средства за деца в нужда на 30 април 2016, за БЧК- Сливен/11 май/, за Община Стралджа/13 май/, за Регионален исторически музей при отбелязване 140-тата годишнина от Априлското въстание. Предстоят благотворителни традиционни изяви на формацията за жителите на балканските села Ичера, Градец, Жеравна и Медвен през м. юни т.г.

Пожелаваме им нови творчески завоевания!

Още снимки от новината

Грамоти и награди от фестивала в Бургас
Трупата
Има един Народ!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев