Успехи на новата театрална трупа на немски език в ГПЗЕ

Фестивал в Троян
28.04.2016 / 15:23

Новата театрална трупа се сформира през месец октомври, когато в ГПЗЕ се получи обявата за ежегодния ученически театрален фестивал на немски език "Завесата се вдига за немския език", организиран от Гьоте институт, Немско посолство в България, Фондация "Ханс Зайдел" и МОН.

Тази година темата на фестивала бе "Бягството" и нашата театрална трупа се спря на трагедията "Фауст" от Йохан Волфганг фон Гьоте, тъй като учениците бяха изключително впечатлени от тройното бягство на неудовлетворения учен от ежедневието, след като подписва пакта с Мефистофел, бягството от местопрестъплението, след като пробожда брата на Гретхен и бягството от Гретхен, след като се убеждава, че не може да и помогне.

Трупата се събираше два пъти в седмицата и репетираше усилено оригиналния текст на Гьоте. При подготовката на декорите много ни помогна г-н Иванов (преподавател по Изобразително изкуство в ГПЗЕ) и сестрите Тони и Виолета от 11 г клас.

С големи вълнения се явихме на Фестивала в Троян и там за наша голяма радост получихме признание от журито. Върнахме се с 12 грамоти и една диплома за най-добра женска роля, присъдена на Божидара Стефанова.

Да пожелаем на новата трупа дълга и успешна "кариера" на театралната сцена.

Още снимки от новината

Фестивал в Троян

 

Надежда Койчева (ГПЗЕ Сливен)
 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев