Кабинет по медиация в Езиковата гимназия

16.09.2016 / 20:14

В Гимназията отвори врати кабинет по училищно посредничество, т.е. училищна медиация. Кабинетът е част от мрежата от 38 кабинета по училищна медиация на територията на областта. В кабинета ще работят обучен специалист медиатор - училищният психолог, както и две възпитанички, преминали курс по „Училищно посредничество”. Медиаторите са преминали обучение при треньорите проф. Татяна Дронзина и доц. Ралица Жекова. Психологът - медиатор ще сътрудничи за справяне с конфликтите между родители и учители, семейство и училище, а децата ще помагат на своите връстници да се справят с недоразуменията или проблемите помежду им. Целта е да се премахне насилието и агресията в училището, а не конфликтите, които имат обучителен характер.

"Целта, според Началника на РУО- Сливен, д-р Бисерка Михалева, ни е да се работи за ефективното разрешаване на всеки конфликт, преди да се стигне до административни санкции от страна на директора или до насилие. Методиката за обучение на учителите и учениците медиатори е разработена от експертите на Фондация "Европартньори 2007".

На уебсайта на РУО-Сливен има връзка "Училищно посредничество", където са публикувани материалите, разработени от медиаторите. „Тези материали ще се обновяват непрекъснато и ще бъдат в полза и за другите учители. Предвижда се и изработка на учебни филми по темата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев