Кръгла маса на тема "Левски-познат и непознат"

Участниците в кръглата маса
17.02.2017 / 11:20

Учениците от клуб "Млади възрожденци" при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" проведоха кръгла маса на тема "Левски-познат и непознат".

Събитиeто се състоя в зала "Май" по повод 180 години от рождението на Васил Левски и 144 години от неговата гибел, която ще отбележим на 19 февруари с редица прояви. В кръглата маса се включиха ученици от 9, 11 и 12 клас и на нея присъстваха зам.-кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, зам.-областният управител Веска Вълчева, Дора Ескидаровa - председател на Общински комитет "Васил Левски", Ефросина Кисьова - директор на езиковата гимназия в града, Величка Ненчева - преподавател по "История и цивилизация" и председател на клуб "Млади възрожденци", ученици и граждани на Сливен.

Учениците от клуба представиха факти за живота и делото на Васил Левски и изразиха своята гледна точка по въпроси, касаещи дейността на Апостола на свободата.

"Левски трябва да бъде пример за доблест, геройство и любов към родината", каза Величка Ненчева.

Директорът на гимназията Ефросина Кисьова Тя благодари на всички за всеотдайността и връчи грамоти на учениците за участието им в кръглата маса с благодарност за отделеното време и задълбоченото изучаване на делото и живота на Васил Левски като отбеляза добрата подготовка на учениците както по чуждите езици, така и по история.

Още снимки от новината

Участници

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев