Ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" отбелязаха Деня на гората

Седмица на гората
10.04.2017 / 08:15

Когато стигнахме до чудно изрисувания параклис в местността Тодорово аязмо, един слънчев лъч колебливо огря брега на дола. Горските служители ни посрещнаха с топлина и радост. Поздравихме ги по случай професионалния им празник и Седмицата на гората.

Ние, учениците от клуб „Екология” от проекта „Твоят час”, с ръководител Красимира Димова, с нескрито любопитство и нетърпение се включихме в залесяването на оформените тераси и на детската площадка. Георги, Кристиян, Данаил и Николай от 11а клас в надпревара копаеха дупки за туя, бяла акация и декоративни храсти. В съревнованието се включи и Цветан от 11б клас. Синтия, Зоя, Нели, Биляна, Гюлбен, Мария, Моника и Десислава с охота трамбоваха около фиданките и носеха вода от долния край на дола. Инженер Димо Димов - директор на Сливенското горско стопанство, и неговите специалисти лесничеи напътстваха младите еколози в залесителните практики. От очите им искреше радост и надежда за новата млада смяна, за българите, обичащи родния Балкан и милеещи за него.

Със зачервени бузи и грейнали очи, с усмивка и удовлетворение ние, участниците в клуб „Екология”, се завърнахме в училище.

Още снимки от новината

Седмица на гората
Седмица на гората
Седмица на гората

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев