ПГПЗЕ с достойно представяне на Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език

Сцена от „Святата истина ми бе знамето“
19.04.2017 / 19:10

Млади възрожденци от клуба при ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов“ в град Сливен достойно представиха своето училище с участието си в Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език, който бе проведен на 1-ви и 2-ри април в град Кюстендил. Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката, с подкрепата и участието на Британския съвет, България и посолството на Съединените американски щати, България.

Учениците участваха в състезанието с драматизацията „ Святата истина ми бе знамето“ по „ Записки по българските въстания“ от Захарий Стоянов и получиха награда за най-автентично пресъздаване на герои и за най- завършена пиеса.

Сценарият е написан от Елеонора Тодорова от XII д, преводът на английски език е на г-ца Таня Бившева. Учител по английски език на Лазар Лазаров, Никола Терзиев, Атанас Котов, Сияна Начева от XII д, Александър Стефанов от XII г и Димитър Йорданов от XII а клас е г-жа Силвия Павлова, на Мартина Георгиева и Атанас Нойков от IX б клас – Таня Бившева. Декорът направи г-н Антон Иванов.

Още снимки от новината

Сцена от „Святата истина ми бе знамето“
Сцена от „Святата истина ми бе знамето“
Сцена от „Святата истина ми бе знамето“

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев