Специални грамоти за ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” от РУО-Сливен.

Сцена от немската постановка
03.05.2018 / 17:38

Отговорни участия, блестящо представяне в значими национални форуми и големи награди за ученици от Езикова гимназия- Сливен.

„За активна и успешна театрална дейност” клуб „Млади възрожденци” с ръководител Величка Ненчева, театър „Класика” с ръководител Соня Келеведжиева и театралната трупа, играеща на немски език с ръководител Надежда Койчева, получиха специални грамоти от РУО-Сливен и торта с надпис „Браво”. Поздравленията и тортата бяха поднесени на церемония в голямата зала на РУО-Сливен на 30 април 2018 г.

Дългогодишния труд на учениците от клуб „Млади възрожденци” от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, ръководени от Величка Ненчева, и самоотвержената им работа за развитие и насърчаване на патриотизма за пореден път бяха забелязани и оценени. Учениците от клуба с драматизацията „ Моят Левски“- по откъси от биографията на Васил Левски от Захарий Стоянов и романа „ Първият след Бога“ на писателката Неда Антонова, имаха честта и отговорността на 27април т.г. да открият Третата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“. Сценарият е на десетокласничката от ПГПЗЕ „З. Стоянов” Ванесса Терзиева. Срещата премина под надслов „Младите възрожденци и заветите на историята“. С много голям интерес учениците в залата посрещнаха Христина Богданова- пра-правнучка на Яна, сестрата на Левски, която им разказа интересни истории от неговия живот. Скъп гост на форума, организиран от Регионалното управление на образованието- Сливен, в партньорство с Община Сливен и Общински комитет „ Васил Левски“- Сливен, бе Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България.

Поредни големи награди и признание за Театралната трупа „Класика“ към ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“-Сливен. Този път призовете са от XIV Международен театрален фестивал "Бургаски изгреви".Класиците завоюваха първото място в категория „Б“ с драмата „Пътеки на вярата“, проследяваща пътя на „История славяноболгарская“- от манастира Хилендар и нейния създател Паисий до ръцете на първия й преписвач- поп Стойко Владиславов от с. Котел в сливенския Балкан. Нашите театрали получиха осем грамоти за високи актьорски постижения и работа в екип, за авторски текст, за сценография, за хореография, музика и осветление. Автор и режисьор на „Пътеки на вярата“ е Соня Келеведжиева. Сценографията и хореографията са на МВ&ДИЯ. Музикалното оформление е дело на Калин Бутрачков, а художественото осветление на Иван Бакалов и Стефан Стайков. В спектакъла звучат песни на Етно-ембиънт формация "ИСИХИЯ".

В продължение на 3 дни- от 26 до 28 април т. г. ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" бе домакин на Националния фестивал на немскоговорящите училищни театри "Завесата се вдига за немски език". Във фестивала взеха участие театрални формации от 12 града на България. Немската трупа от ПГПЗЕ „Захарий Стоятов” с ръководител Надежда Койчева се представи със спектакъла „Времето на танцуващите хормони, чийто сценарист е 12-класникът Стоян Дойчев. Тази година темата бе националния фестивал бе "Генерация Z". "Генерация Z" е поколение, което се сблъсква с предизвикателствата на XXI век - в дигиталната ера за тинейджърите става все по - трудно да осъзнаят своята идентичност, животът сякаш все повече се разиграва във виртуалното пространство.

Още снимки от новината

Сцена от българската постановка
Наградата
Наградените участници
Наградените участници
Наградените участници

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев