Ученици от Езикова гимназия Сливен ще представят страната ни в Европейския парламент в Страсбург

ПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюз
14.01.2019 / 17:36

На 12 януари 2019 г. в град Сливен, зала ‘’Май” се проведе регионално състезание, организирано от Европейския парламент в България. Право на участие имаха ученици между 16 - 18 годишна възраст. На самото състезание се явиха 9 училища от Сливенска и Ямболска области.

Отборите, които премериха сили са: от Сливен – ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов”, 5- то СУ „Пейо Яворов”, ПГИ „Д-р Димитър Табаков” и ППМГ „ Добри Чинтулов”; от Ямбол – ЕГ „Васил Карагьозов”, ПГИ „ Г. С. Раковски”, ПГХТТ, ПМГ” Атанас Радев” ; от Стралджа - СУ „П.К .Яворов”

Отборите бяха оценявани от жури в състав: председател - Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България; членове - Владимир Уручев, член на ЕП от групата на ЕНП ; Нено Ненов, акредитиран сътрудник от екипа на Ева Майдел от ЕНП. Като гост в журито беше и заместник - кмета на Община Сливен г-н Стоян Марков

Учениците, представители на Езикова гимназия, спечелиха доверието на журито с перфектно презентиране на знанията си на въпроси, свързани с „Политиката на разширяване на ЕС” и ползите от разширяването му. Темите бяха дискутирани и представени на български и английски език от: Мария Василева - (Маша), Жоржина Иванова, Габриела Йорданова, Дамян Василев, Деница Балчева; резерви - Станилина Георгиева и Емануела Кожлеева. Силна опора при подготовката на учениците беше Георги Янев – псиголог в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Знанията и добрите умения по дебатиране бяха достойно оценени и получиха заслужена награда - посещение в Страсбург, седалището на Европейския парламент, където в рамките на три дни учениците ще се запознаят с работата на евродепутатите. Така на практика ще приложат и знанията по езиците, по които се обучават в гимназията.

Още снимки от новината

ПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюз
ПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюз
ПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюз

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев