"Евроскола" ден за учениците на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов"

Евроскола ден за учениците на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов"
28.02.2019 / 12:44

За част от възпитаниците на Езиковата гимназия в Сливен, Днес, 28-ми февруари 2019г. е по-различен от ежедневните занимания в училище. Днес те са част от Европейски парламент в Страсбург, Франция!

В навечерието на Евроизбори 2019 г., пред прага на важни решения и значителни промени в облика на ЕС, нашите представители заслужиха привилегията да посетят парлмента и да участват в дискусии по групи с други представители на още 22 страни-членки. Посещението е организирано от програма „Евроскола“, която има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се „включат“ чрез симулирани заседания в работата му и дори да „гласуват“ неговите резолюции.

По време на своя парламентарен ден в Страсбург около 500 европейски ученици участват в „заседания на комисиите“ и в „пленарни заседания“, разискват и гласуват резолюции, като разискванията се водят основно на френски и английски език. От мига, в който пристигнат в ЕП в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище, а стават част от многоезичните работни групи, сблъскват се с многообразието на различните етнически и лингвистични особености. Чрез необикновения урок на този ден се подкрепя европейското гражданско образование и с дължимото уважение към културните и езиковите различия между държавите членки, се допринася за развитието на европейско съзнание.

Участието на учениците в симулацията и дискутиране на трите работни езика - английски, немски и френски, за пореден път доказва тяхната отлична подготовка, инициативност, ангажираност и много други качества на съвременния млад човек! Пожелаваме си повече такива възпитаници и едно обещаващо бъдеще за Европа!

Още снимки от новината

Евроскола ден за учениците на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов"
Евроскола ден за учениците на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов"
Евроскола ден за учениците на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов"
Евроскола ден за учениците на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев