Театър „Класика“ с 28-ма постановка изпраща трупата от абитуриенти

Класика - Женско царство
25.03.2019 / 19:01

След период на огромни успехи по национални и международни форуми с драмите „Последното лято на Индже“, „Самодивска любов“, „Има един народ“, „Отвъд мечтаното“ и „Пътеки на вярата“, „Класика“ ще представи 28-та си постановка- комедията „Женско царство“, и ще изпрати на 29 март т.г. 12 театрали, които поемат към Алма Матер.

С новия спектакъл, вдъхновен от творческия свят на Ст.Л.Костов, „класиците“ ще зарадват своите почитатели, приятели и гости.

„Женско царство“ е синтез от динамична забавна актьорска игра, музика, цвят от драматични и комични ситуации, много хумор, песни и фолклорни танци. Най-играната българска комедия ще е по- различна, пречупена през гледната точка на „Класика“, но и защото повечето от актьорите се качват за последен път на сцена, за да отдадат сърцата си на публиката.

В спектакъла могъщи стихии мерят сила- любовта и омраза, женското и мъжкото начало в света. Злоупотребата с властта, дадена на жените, ражда своеволия и насажда страх и подчинение у мъжете. Но дори Бог възроптава срещу проявеното от тях безумие и пренарежда света по своите закони. Проблемите, които спектакълът поставя са универсални- за доброто и злото, за красивото и грозното, за старите и младите и т.н.

Премиерният спектакъл е дело на режисьора Соня Келеведжиева. Сценография и хореография- MB&ДИЯ, дизайн на афиши и програми- Тодор Василев, музикално оформление- Венцислав Захариев, осветление- Стефан Стайков.

Сцената в читалище „Зора“ ще бъде и своеобразна премиера на книгата на Соня Келеведжиева „Пътеки на вярата“, събрала най- добрите й драми, изиграни от трупата на випуск 2018/2019.

Пожелаваме на „Класика“ да покори за пореден път публиката си, а и журиращите на предстоящите театрални форуми!

На абитуриентите- на добър път! Успех на книгата на Соня Келеведжиева към сърцата на читатели, режисьори и актьори.

Още снимки от новината

Класика - Женско царство

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев