ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” с договор за сътрудничество с Държавния институт по руски език „А.С. Пушкин” в Москва

Изучаващите руски език в ПГПЗЕ
24.04.2019 / 14:50

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” подписа договор за сътрудничество с Държавния институт по руски език „А.С. Пушкин” в Москва. За да стане факт документа, подписите си положиха ректорът на института Маргарита Русецкая и директорът на Езиковата гимназия в Сливен Ефросина Кисьова. Договорът е за сътрудничество в областта на преподаването и изучаването на руски език. Документът се появява само една година след като в сливенската езикова гимназия започна изучаването на руски език като първи чужд език. Идеята за сключване на договор е взаимна- на ръководство и преподаватели по руски език от института „А.С. Пушкин” в Москва и на учителя по руски език от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” Анна Гандева по време на обучението й в института и на ръководството на гимназията.

Сътрудничеството между двете учебни заведения ще се осъществява в съответствие със съгласувани ежегодно съвместни планове за разпространение и популяризация на руския език в образователното пространство на ПГПЗЕ „З.Стоянов”, разработване и реализация на съвместни просветителски, мрежови, образователни и научно изследователски и иновационни проекти и програми в това число и използването на електронно обучение. Институтът „Пушкин” ще предоставя на гимназията достъп до дистанционно обучаващи ресурси, ще оказва консултантско-методическа помощ на преподавателите в гимназията. Предвидено е и осъществяването на обмен на преподавателски кадри за провеждане на майсторски класове и други.

През лятото на 2019 година първата група ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” ще отпътува за Москва, за да се включат в практически курс по руски език за ниво В1 в ДИРЕ „А.С. Пушкин”.

Още снимки от новината

Подписите под Договора

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев