Среща на ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" с Тоня Борисова- родственица на Захарий Стоянов

Тоня Борисова и Соня Келеведжиева
15.05.2019 / 15:58

Броени дни преди да отлетят от Езиковата гимназия абитуриентите си подариха духовен празник!На срещата присъстваха и много ученици от различни випуски, много учители... Класната стая на 12д се оказа тясна за любовта, песента, за словото българско... Благодарим на твореца Тоня Борисова, че ни върна към корените и родовия свят!

 

Ето какво сподели след срещата в социалните мрежи самата Тоня Борисова:

"Приятели,

Днес, на светлия празник - Деня на Европа и Ден на Победата над хитлеро-фашизма, имах изненадваща и вълнуваща среща с ученици и учители от Профилирана Гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен.

Моята прекрасна приятелка и рецензент на книгата ми "Път от Светлина в Безкрая" - Соня Келеведжиева, една истинска възрожденска, обаятелна личност - мъдър писател, драматург, режисьор на Театър "Класика", невероятен педагог и журналист наистина приятно ме изненада. "Подари" ми един учебен час със своите дванадесетокласници, към които се присъединиха ученици от деветите класове и колеги преподаватели.

Получи се Час по Родолюбие и Български Дух!

Младите хора приемаха Словото ми за България, Родовата Памет и Заветите на предците с душите си. Пред мен сияеха умни, чисти, запалени от захариевското огънче очи. В тишината чувах развълнуваните им сърца и душата ми ликуваше! С такъв млад народ България има светлинен Път във Времето, има Бъдеще!

Този импровизиран "спектакъл" бе един от най-вълнуващите в половин вековното ми присъствие на сцената! Такива мигове на духовно съпричастие и Единение се помнят до сетен дъх и цял живот огънчето им не гасне!

Благодаря на Соня Келеведжиева и Колегите преподаватели за тези подарени светли мигове, за възможността да се докосна до душите на прекрасните млади Българи, възпитаници на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" и заедно да повървим - всеки по своята пътека, към Душата на нашата единствена и незаменима България

Вярвам, че те ще съхранят спомена за тази среща с посланието:

"Щом Корена си носим в Жива Памет,ще бъде Българско, додето свят светува!"

Филм за Тоня Борисова може да намерите на адрес:

https://www.facebook.com/salzitsa.za.vas/videos/1212491563565/UzpfSTEwMDAwMDQ4MjUwNzk3NzozMjYwMTAyMzM3MzQ5MTUx/

Още снимки от новината

Учасниците в срещата
Учасниците в срещата

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев