ПТИЦИ ПРЕД ПОЛЕТ

Випуск 2019
16.05.2019 / 08:31

Днес, на 15 май, на официална церемония под наслов „Птици пред полет“, Езикова гимназия- Сливен изпрати своите зрелостници. Абитуриентите поднесоха своята благодарност към училището, в което пет години са трупали знания, умения и мъдрост, пет години са трупали опит за живота в дома на науката- Гимназия „Зарий Стоянов“. Зрелостници от всеки клас поднесоха трогателни благодарствени слова, благодариха за търпението и подкрепата на учителите си.

„Птици пред полет сме! Само след броени дни е абитуриентската ни вечер. Ще обгърнем с поглед за последен път родното училище, ще кажем сбогом на учителите си, на класните стаи, дъската и маркера, на учебниците и тетрадките! Ще бъдем тържествени и тръпни както никога, загрижени и радостни, уверени и плахи…“; „Приятели! Вижте, сред настъпилата тишина в училищния двор, Те, учителите ни, са сред нас- те са най-истинските слънца в живота ни, защото ни показаха чрез науката пътя на Светлината! От днес ще разговаряме с тях вече като с равни, като за последен път, като пред път. Без заучени слова. Без дефиниции. Без формули. Така се говори в свещени мигове- изповедно! – това са част от мислите им, споделени в тържествения миг. Елеонора Илиева от 12в поздрави учители и училището със стихотворението „Празник на прошката и клетвата“. Слово от името на абитуриентите поднесе Снежана Митева от 12г. С песни и слова ги изпратиха ученици от 9 и 11 клас. Абитуриентите бяха поздравени от председателя на училищното настоятелство- г-н Кожлеев. Директорът на училището г-жа Кисьова изпрати абитуриентите с пожелание за здраве и постижения в света на голямата наука и връчи награди за високи постижения. Награди пълните отличници и връчи на Рафаел Кънев от 12 д наградата „Захарий Стоянов“. По традиция бе връчена и наградата на името на първия директор на Езикова гимназия- г-н Димитър Димитров, от неговия син, учителя Николай Димитров. Наградата заслужи Елеонора Илиева.

Випускът изрази възторжената си младост с десетки цветни балони. А учителите на 12 клас ги изпратиха с полета на бели гълъби, устремили се към висините.

Театър „Класика“, награден за петте години творчески труд и високи резултати на национални и международни театрални форуми, подари на училището икона на Светите братя Кирил и Методий с пожелание: „ Любима наша Гимназийо, да пребъдеш, да те има през вековете! Бъди стожер на знания и умения, на българщина, на добродетели! Бъди извор на вдъхновение! Бъди дом на таланта и огнище на творчество! Светите братя Кирил и Методий да пазят, да благославят пътя през годините на учители и ученици!“ Празникът на духа, състоял се днес в Езикова гимназия завърши с клетва на абитуриентите и с хоро на единението и приятелството.

Още снимки от новината

Водещите на празненството
Вдигането на българския трикольор
Поздравлението от Елеонора
Словото на Снежана
Прощаване със знамето
По традиция всичко завърши с кръшно българско хоро

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев