Гостуване на партньорски училища в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов"

Гостуване на партньорски училища
01.12.2019 / 22:22

На 13, 14 и 15 ноември гости на гимназията бяха 4 учители и 4 ученици от Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" гр. Пазарджик. А на 18 и 19 ноември училището посрещна 4 учители и 25 ученици от Частно средно училище "Увекинд" гр. София. Целта на тези посещения беше, както запознаване с иновацията, по която работи екипът на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" - използване на елементи от метода Сугестопедия в часовете по чужди езици, така и обмяна на идеи и добри практики.

 

Гостите от двете училища бяха поканени на демонстрация на елементи от сугестопедичен урок по испански език в 8 клас. По време на открития урок учениците се превъплътиха в различни анимационни герои и звезди от големия екран и спорта. По този начин те затвърдиха знанията си от последните уроци, потопени в приказна атмосфера, чрез напътствията и подкрепата на своя учител.

 

Гостуващите ученици се запознаха с ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Заедно те участваха в Workshop - Работилница за развиване на умения за работа в екип, решаване на проблеми, презентиране и креативност. По забавен и изключително идеен начин всеки един от екипите в Работилницата показа какви са интересите на младите хора, техните очаквания от училището, учителите и родителите, а също така и техните виждания, стремежи и мечти за бъдещето.

 

Искрено се надяваме, че гостуващите колеги и ученици са си тръгнали от нашето училище вдъхновени и заредени с идеи.

Още снимки от новината

Гостуване на партньорски училища
Гостуване на партньорски училища

 

Даниела Димитрова
 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев