ПЪРВО МЯСТО ЗА НАШ УЧЕНИК

Награждаване на Стоян Иванов
05.02.2020 / 09:55

В конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, Стоян Иванов, ученик в 10 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - Сливен, спечели първото място. Той ще посети Европейския парламент в Брюксел през април.

Ученическата надпревара бе по повод Деня на народните будители. С посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност. Евродепутатът Асим Адемов благодари на децата, които са проявили желание и вдъхновение да участват в конкурса.

„Целта на този конкурс беше да си спомним за народните будители от родния край и да насочим вниманието на учениците към историческата памет на личностите, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности“, каза евродепутатът.

Общо 33 презентации на момичета и момчета от Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел участваха в конкурса. Презентациите бяха оценени от тричленно жури в състав Николай Сираков – директор на РИМ „Симеон Табков“ – Сливен, Надежда Тодорова-Петрова – старши експерт по БЕЛ в РУО-Сливен и Христина Ангелова – учител по ИТ. Всички участници в конкурса получиха грамоти.

Конкурсът се проведе в областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където Асим Адемов има информационни офиси. В рамките на конкурса са изпратени над 300 мултимедийни презентации, които евродепутатът ще обобщи в сборник, който ще се разпространява в библиотеки, читалища и учебните заведения.

 

Още снимки от новината

Награждаване на Стоян Иванов

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев