Награди за театър „Класика“ от IV национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

КЛАСИКА
23.06.2021 / 13:09

В Сливен от 18 до 20 юни т.г. се проведе IV национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“.

Целта на фестивала е да се даде възможност за национална изява на детските и младежки театрални трупи от цялата страна. Провежда се под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори на фестивала са Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен и Младежки дом-Сливен.

Във фестивала участваха театрални четири формации от Сливен, театрални трупи от Габрово, Лясковец, София, Карнобат, Нова Загора, Котел, Стара Загора и др.

На 20 юни се състоя тържественото закриване. Димитър Митев- председател на Общински съвет Сливен, Димитринка Петкова-заместник-областен управител, Пепа Чиликова- заместник- кмет по култура от Община Сливен, жури, гости, връчиха наградите на отличените творчески състави.

Специалната награда на журито за училищна формация беше присъдена на театър „Класика“ при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов“ – Сливен, който представи „Има един народ: Легенда за Хаджията“ с автор и режисьор Соня Келеведжиева. "Класика" бе удостоена и с II награда във възрастовата група, както и с награда за "Хореография". Връчени бяха награди за актьорско майсторство на Есил Боянова и Васил Сиромахов за ролите на Учителката и Хаджи Димитър в спектакъла „Легенда за Хаджията“.

На този висок форум Соня Келеведжиева получи Почетния медал и грамота на Съюза на народните читалища в България, по повод 110-я юбилей на СНЧ от председателя з.ч.д. Николай Дойнов, връчена й от Минко Стефанов- председател на УС на настоятелството на читалище „Зора“-Сливен, за високи творчески постижения.

Поради големия интерес към постановката, проследяваща живота на Хаджи Димитър, предстоят нови изяви на театър „Класика“- на 23.06.21 по покана на СУ „П.К.Яворов“; на 03.07.21- по покана на Исторически музей- Сливен и на 16.07.21- по покана на Община- Сливен.

 

Честити да са наградите на театър „Красика“! И нови успехи пожелаваме!

 

Още снимки от новината

КЛАСИКА
КЛАСИКА
КЛАСИКА
КЛАСИКА

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев