На 50 сега, за 50 + напред!

---
24.09.2021 / 13:36

Настоящата кампания се посвещава на 50-тата годишнина от създаването на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”-Сливен (Езиковата) и има за цел да мобилизира стратегическа финансова подкрепа от бивши възпитаници, преподаватели и родители в подкрепа на следните инициативи:

- юбилейните чествания, домакинствани от ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”, които ще включват юбилеен концерт с участието на училищни таланти, бивши възпитаници и гост рок музиканти, представяне на книга за историята на Езиковата и изготвяне на юбилейни онлайн и физически рекламни брандирани продукти.

- стартиране на дейността на фондация Езиковата Сливен (ФЕС), съвместна инициатива на ръководството на Езиковата и бивши възпитаници, с мисия да активизира бившите й възпитаници и преподаватели, да насърчи мотивацията за солидна образователна подготовка и професионална реализация на настоящите ученици; и да затвърди имиджа й на представителна и модерна образователна институция, която формира поколения от позитивни и ангажирани млади личности.

ФЕС ще стартира първоначално с програмно портфолио от 5 основни програми в областите образование, здравеопазване, култура, спорт и благоустройство, 5 клуба, вкл. на млади таланти (настоящи ученици), будители (настоящи преподаватели), старейшини (бивши преподаватели), благодетелите (бивши възпитаници) и експати (бивши възпитаници, живеещи в чужбина), 5 фонда, вкл. за училищни обмени, преподавателски стажове, кариерно развитие, застъпничество и тимуровство и 5 ежегодни награди, вкл. за младежка иновация, методика на преподаване с активно включване, училищна инициатива, активна гражданска позиция и солидарност.

Набраните средства ще бъдат внесени по набирателната сметка на ФЕС, чийто първи УС в сътрудничество с ръководството на ПГПЗЕ ще проследи за тяхното разходване за горепосочените инициативи, следвайки принципите на прозрачност, целесъобразност и добро управление! За повече информация или въпроси пишете на alumni@ezikovatasliven.org.

 

https://www.platformata.bg/bg/?option=com_jgive&view=campaign&layout=single&cid=1330&Itemid=0

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев