Достойни млади хора!

УЧЕНИЦИ
09.11.2021 / 09:08

Четирима деветокласници от Сливен върнаха загубен портфейл с важни документи. Това каза пред репортер на БТА собственичката Нели Йорданова. Портфейлът е изчезнал в събота, като в него, освен документи, е имало малка сума пари.

Приятелите са се разхождали и минавайки покрай сградата на училище в центъра на града, са видели портмонето на земята до оградата. Училището е било затворено в момента, но те са успели да приберат портфейла. "Видяхме, че вътре има много документи, решихме да го вземем, за да открием собственика и да го върнем", разказа Димитър Димитров. Той го предава на майка си, която се свързва с Нели и й го връща.

Момчето е възпитаник на Езиковата гимназия в Сливен, в паралелка с изучаване на английски с немски езици, иска да се занимава със спорт, тренира баскетбол. Останалите младежи са Мирослав Сяров, който учи "Биология и химия" в Природоматематическата гимназия, Айберк Билбашар, който учи английски и немски език в Езиковата гимназия и Контантин Петков от Природоматематическата гимназия, който изучава математика и информатика. Те възнамеряват да станат компютърни специалисти.

Нели Йорданова благодари на момчетата и заяви, че постъпката им означава съвест, възпитание, доброжелателство и благородство, които се култивират от най-ранна възраст. Тя им пожела успехи в учението, спорта и всички начинания да им носят удовлетворение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев