Среща на учители от "ПГПЗЕ Захарий Стоянов" с писателя Ерик Ноло

Среща с Ерик Ноло
25.02.2022 / 10:00

В късния следобед на 22 февруари присъствахме на едно неочаквано завръщане.

След повече от 30 години в учителската стая на Езиковата гимназия се завърна Ерик Ноло, бивш преподавател в училището, понастоящем известен френски писател, есеист, памфлетист, литературен критик, преводач и издател.

Той беше посрещнат от свои колеги и ученици и в един непринуден, силно емоционален разговор разказа за първите си дни като учител в гимназията, за нещата, с които се занимава сега, както и за бъдещите си намерения.

Ерик Ноло е в България, в Сливен, за представянето на първия си художествен роман, „Последна спирка Русе“, издаден от издателство „Колибри”. Той беше придружен от преводача на книгата, Красимир Кавалджиев, който е от Сливен и също е ученик на гимназията и на господин Ноло.

Ерик Ноло,както и неговият преводач, бяха поканени да присъстват на отбелязването на 50-годишнина от основаването на Езиковата гимназия в Сливен през месец май.

Да се надяваме, че тази среща ще даде начало на едни по-чести и ползотворни контакти с Ерик Ноло, който въпреки годините, е запазил духа на младия учител по френски език, както и специалното си отношение към нашето училище и нашия град!

Още снимки от новината

Среща с Ерик Ноло
Среща с Ерик Ноло
Среща с Ерик Ноло

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев