"Реките на Световната седмица на парите" – събитие по повод 50 – годишнината от основаването на ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов“

проф. Балтов
22.03.2022 / 15:24

На 22 март в 7.30 ч. ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов се срещна с учениците от Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ - гр. Сливен. Темата на срещата е "Реките на Световната седмица на парите" - инициатива на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Професорът представи парите във функцията им на разменно средство, демонстрира банкноти от различни векове, чекове, разплащателни карти, както и идеята за криптираните валути.

Проф. Балтов е член на работната група на Министерството на финансите, изработила по методика на ОИСР Стратегията за финансова грамотност в България.

Визитата на проф. Балтов в езиковата гимназия в Сливен е първа по рода си в неговия мандат. Това е първото му официално посещение като новоизбран ректор на БСУ в учебно заведение в страната. Още повече, че проф. Балтов е възпитаник на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и срещата е по покана на директора на гимназията г-жа Кисьова.

Това е съвместно събитие на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", гр. Сливен с Бургаския свободен университет и първо събитие от съвместните инициативи с Фондация „Езиковата Сливен“ по повод 50-годишнината от основаването на гимназията.

Още снимки от новината

проф. Балтов
проф. Балтов

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев