МОТИВИРАНИ УЧЕНИЦИ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НЕМСКА ЕЗИКОВА ДИПЛОМА І-ВО НИВО (DSD I)

DSD
14.03.2023 / 14:49

На 09.03.2023 г. в залата на Регионално управление на образованието - Сливен се състоя тържествено подписване на Договор между Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ – гр. Сливен и Консултантския отдел по немски език към посолството на Република Германия в Република България, за подготовка и провеждане на изпити по немски език за Немска езикова диплома I-во ниво.

 

На събитието присъстваха г-жа Сибиле Шабанска, регионален координатор за училищата с немска езикова диплома за Източна България, г-н Стефан Радев, кмет на община Сливен, г-н Боян Аксаков, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в Регионално управление на образованието - Сливен, експерти от РУО - Сливен, г-жа Ефросина Кисьова, директор на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - Сливен, учители по немски език, ученици, родители, гости.

 

От името на д-р Кристиана Добрева-Станкова, началник на РУО - Сливен, участниците в тържественото събитие бяха приветствани от г-н Боян Аксаков. В обръщението си към присъстващите той благодари на всички, които са направили възможно подписването на договора за подготовка и провеждане на изпитите за немска езикова диплома І-во ниво и подчерта, че тази стъпка дава нови шансове за развитие и реализация на децата в България и в чужбина.

 

След официалното подписване на договора между директора на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен и регионалния координатор за училищата с немска езикова диплома за Източна България, талантливите ученици от Езикова гимназия – Сливен, подготвени от своите учители, поздравиха гостите с вдъхновяваща програма, в която изявиха знанията и уменията си на немски език, показаха своите музикални и танцови способности.

Още снимки от новината

DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD
DSD

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев