Приятелски дар за седмокласниците от Сливен

КЛАСИКА
14.06.2023 / 09:25

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ подарява на всички седмокласници от Сливен спектакъла „Вражалец“, продукт на театър „Класика“ при гимназията!

На 20 юни т.г. от 17,00 в зала „Зора“ можете да се потопите в пиесата на Ст. Л. Костов- постановка на Соня Келеведжиева.

Творческият труд на учениците от Езикова гимназия е подарък за всички Вас. Езиковата гимназия в Сливен винаги е била различното училище- от създаването си, та до днес- с новаторския си дух, с успехите на учениците, с визията си за утрешния ден. Била е и си остава храм на знанието, но и територия на духа. Чрез изкуството се опитваме да стимулираме мислите, чувствата, представите на учениците, защото изкуството е Божи дар – и за този, който го създава, и за този, за когото е предназначено. Затова Ви подаряваме театър, седмокласници! Нека споделим заедно емоции, вълнения, да се посмеем заедно преди лятната ваканция!

Спектакълът, който Ви предлагаме, е весела история за наивността и глупостта на добродушните, но алчни селяци, една история за наивна и фалшива любов, пресъздадени по забавен и ироничен начин от „класиците“. Чрез средствата на комедията, чрез ярките сценични образи, музиката и заразителния смях ще се потопите в суматохата, настъпила след пристигането на един ябанджия/другоселец/,който завлича с хитрост малко българско селце с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари.

В спектакъла участват: Кристиян Илиев, Климентина Кондакова, Борис Атанасов, Радослав Марков, Виктория Илиева, Георги Байрактаров, Иван Иванов, Ростислав Русев, Кристиян Колев, Илина Атанасова, Яна Чолакова и Ванина Андонова- ученици от Езикова гимназия.

Очакваме Ви! Добре сте ни дошли!

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев