"Най - добър спектакъл" - "Вражалец"

КЛАСИКА
26.06.2023 / 11:32

Театрална формация „КЛАСИКА“ към Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ приключи участието си в VI Национален детско- юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ с пет индивидуални награди и II място във възрастовата група за „Най-добър спектакъл“- „Вражалец“. За втора поредна година „КЛАСИКА“ печели и Голямата награда на Община Сливен и кмета Стефан Радев за „Най- добър сливенски спектакъл“. Награди получиха: Виктория Григорова-за женска роля/Босилка/, Климентина Кондакова- за женска роля/Пена/, Борис Атанасов/Манчо, Вражалец/- за актьорско майсторство, Радослав Марков/Тамбурков/- за актьорско майсторство, Яна Чолакова- за хореография/танц на пристава/. Трупата е удостоена и с грамота за отлично представяне от началника на РУО- Сливен д-р Кристиана Добрева. Благодарим на г-н Стефан Радев, на журито, на РУО- Сливен!

Благодарим на уважаемата публика! Вашата любов, аплодисменти и сълзи в очите от радост са голяма награда за нас, класиците. За 7-те вдишвания на „Вражалец“ /7- те ни спектакъла след премиерата/ класиците посрещнаха над 2200 зрители!

Благодаря на родителите, че сте отгледали прекрасни деца, които разнасят славата на Езикова гимназия и театър „Класика“!

Благодаря, класици, преизпълвате сърцето ми с радост и гордост, защото продължавате традициите на първите! Достойни 32 години на сцена за един ученически театрален състав!

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев