ИСПАНСКИ ЕЗИК

Защо да избера испански език в ПГПЗЕ?

Нашата гимназия има традиции в преподаването на испански език като втори чужд език отпреди далечната 2000 година. Много наши ученици са се докоснали до езика на Сервантес(https://sofia.cervantes.es/bg/default.shtm)и неговите последователи в часовете по испански език и са продължавали и след завършването си да ползват и доразвиват знанията си по езика. Имаме ученици получили сертификатите си ДЕЛЕ за владеене на испански език от чужденци, имаме успешни, класирани ученици на национален кръг на Олимпиадата по испански език.

Вече трета година успешно приемаме и обучаваме ученици, които изучават испански като първи чужд език. Имаме чудесен екип от преподаватели по испански език, Америка Либертад Кадена Алва, като носител на езика (от Мексико), Камелия Тодорова и Милена Алексиева. През последните две години имахме интересни посещения от г-н Javier Valdivielso Odriozola предишният директор на Интитута Сервантес, от г-н Луис Монтеро, мексикански творец и приятел на България. Бяхме подпомогнати в усърдието си от Ana Medeiros Navarro, доброволка по програма Еразъм, която всяка седмица работеше с испанските паралелки на испански език.


Всяка година се организират посещения от чужденци, носители на испански език, които общуват с учениците ни, като по този начин децата се упражняват и обогатяват с нови знания.

Стана вече традиция да отбелязваме с фиеста 12 октомври, националния празник на Испания, както и 2 ноември, Денят на мъртвите и голям празник в Мексико.

В края на тази учебна година (2019-2020) имахме уговорен организиран езиков лагер с ученици от настоящите ни класове в рамките на 2 седмици в град Гранада, Испания, където също се получава сертификат за положен изпит по испански език. За съжаление обстановката около пандемията и забраната за пътуване провалиха намеренията ни, но възможността остава за следващата учебна година.


Испанкият език ще става все по-необходим и полезен, когато човек учи, пътува или търси работа.

Струва си да помислиш, да предизвикаш себе си и да заложиш на него, като перспективен и необходим в съвременния свят, а той ще те обогати с емоции и с несравними предимства за личностно развитие и напредък.


 

Copyright © 2008-2023 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев