ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ


КОМИСИЯ ФУЛБРАЙТ
Висше образование в САЩ

Искате да придобиете качествено международно образование, но не разполагате с достатъчно средства за подготовка и обучение?

Комисия „Фулбрайт” предлага 10 стипендии по $5000 всяка за подготовка и кандидатстване за прием със 100% институционално финансиране от акредитирани американски висши училища и 2 стипендии по $1750 за летни академични програми в George Washington University във Вашингтон, САЩ.

КОНКУРС ЗА ДВЕ СТИПЕНДИИ ПО $1,750 ВСЯКА

за двуседмична лятна програма в Университета Джордж Вашингтон, Вашингтон, САЩ

2018 GWU Pre-College Summer Immersion Program

www.summer.gwu.edu/summer-immersion


Уважаеми директори,

George Washington University (GW) in Washington, D.C. предлага две частични стипендии по $1,750 всяка за български ученици за ДВУСЕДМИЧНА ЛЯТНА ПРОГРАМА ВЪВ ВАШИНГТОН, САЩ, през лятото на 2018 г.

 • КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА: Стипендиите са за настоящи ученици в 9 и 10 клас, които към 1 юли 2018 година ще са на възраст между 16 и 17 години и 6 месеца.
 • КАКВО ПОКРИВА СТИПЕНДИЯТА: Стипендиите в размер на $1,750 всяка са частични и покриват половината от образователните разходи, програмните такси и разходите за храна и квартира.
  Ученикът поема останалата половина от $1,750, плюс разходите за двупосочен самолетен билет и трансфер от летището до университета и обратно; местен транспорт с метро; здравна застраховка и джобни.
 • КАК СЕ КАНДИДАТСТВА: Кандидатите изпращат по имейл на г-жа Снежана Тенева, консултант за висше образование в САЩ при Комисия „Фулбрайт” (steneva@fulbright.bg), следните документи:
  - попълнена на английски език апликационна форма /вижте приложението/
  - академична справка за оценките и хорариума по изучаваните предмети в 8 клас /за настоящите деветокласници/ или в 8 и 9 клас /за настоящите десетокласници/. Академичната справка се издава от канцеларията на училището. Можете да ми я изпратите и на български език.
  - декларация от родителите на български език в свободна форма за готовността им да осигурят заплащането на допълнителните разходи в размер на около $4,000, свързани с участието на кандидата в лятната програма в САЩ
  - кандидатите трябва да бъдат готови да демонстрират в интервю по Скайп с представител на университета високо ниво на владеене на английски език и способност да се справят с изискванията на американската класна стая
 • КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ: 10 ДЕКЕМВРИ 2017 ГОДИНА
 • ОБЯВЯВАНЕ НА НОМИНИРАНИТЕ ДВАМА КАНДИДАТИ: ДО 22 ДЕКЕМВРИ 2017 ГОДИНА
 • ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: www.summer.gwu.edu/summer-immersion
  Snejana Teneva, EducationUSA AdviserИнформационна кампания за деца и младежи за превантивно обучение свързано със защита на личните данни

Конкурс за ученическо творчество организиран от Комисията за защита на личните данни
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев