Възпитаници на ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ с грамоти за празника на Сливен

Възпитаници на  ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ с грамоти за празника на Сливен
26.10.2014 / 14:25

На 24 октомври т.г. бе проведено тържественото заседание на Общински съвет- Сливен по повод празника на града – Димитровден.

Пред Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, кметът на община Сливен инж. Кольо Милев, областният управител Валя Радева, председателят на Общинския съвет Мария Григорова, общински съветници и новите народни избраници от Сливен бяха връчени почетни знаци на видни сливенци. Значка и парични премии получиха двама отличени спортисти - Бетина Темелкова – вицешампион по джудо от олимпиадатав Китай и Божидар Андреев – олимпийски шампион по вдигане на тежести от Китай.

Кметът на Сливен връчи и грамоти и парична награда на 7 талантливи сливенски ученици за високи постижения, спечелили призови места в международни конкурси и олимпиади: Катрин Койчева Стоянова – в 11 клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов”- второ място на национален кръг на олимпиадата по немски език, организирана от посолството на ФРГ – Служба за педагогически обмен и Гьоте-институт и

 

на Богдан Христинов Кючуков – ученик в 12 клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” , заел трето място на Националното състезание, организирано от издателство KLETT. С грамоти бяха отличени и Димитър Антоан Каразапрянов – ученик в 10 клас на ПМГ „Добри Чинтулов” – Сребърен медал на Европейската олимпиада по природни науки, Атина;Даниела Стефанова Иванова – ученичка в 11клас на ПМГ „Добри Чинтулов” - Първо място на Националната олимпиада по английски език; Гюнеш Селимова Мустафова -12 кл. На ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков”; Второ място на Национално състезание „Най-добра бизнес идея”, Пловдив 2014; Ирина Христова Василева – ученичка в 11 клас на НХГ „Димитър Добрович”, класирана на второ място на Национален младежки конкурс за изящни приложни изкуства и дизайн, спец. художествена тъкан, орг. от Министерството на културата; Мария Венциславова Иванова – бивша възпитаничка на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм-вече завършила, второ място на Националната панорама на професионалното образование, Пловдив 2014 год.

 

Честити да са високите отличия на всички наградени. Честито и на нашите възпитанци! Гордеем се с вас! Покорявайте нови върхове, защитавайте с чест името на ГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

 

Още снимки от новината

Възпитаници на  ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ с грамоти за празника на Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев