Национални постижения 2015 г.

Национални постижения 2015 г.
24.04.2015 / 11:36

„Казвам се Богдан Кючуков и уча немски в езикова гимназия от осми клас, но се занимавам сериозно с немската култура и езика на Гьоте от девети клас. Харесват ми идеите на много немски писатели и философи, както и народопсихологията на Федерална Република Германия. Това е и причината да уча в тази езикова гимназия.

Благодарение на усилията си успях да издържа изпита тест DAF, с който получавам правото да следвам във всички немскоговорящи държави като Австрия, Швейцария, Германия и Лихтенщайн. През 2014 бях поканен в Немското посолство в България по програмата DAAD и представих себе си и гимназията си достойно и в последствие бях номиниран за стипендия за следване в чужбина.

През изминалите години взех участие в редица състезания, измежду които са националните състезания на издателство Клет България,на което бях класиран на трето място и получих бронзов медал и парична награда от 100 лева, националния конкурс „Българска памет”, на който станах втори в България и бях награден с грамота и парична награда от 100 лева и националната олимпиада на МОН. Именно това е олимпиадата, на която през настоящата 2015 година извоювах оценка (6,00), и станах лауреат. Това мое представяне отваря множество врати пред мен и има огромно значение за бъдещото ми развитие.

В заключение бих искал да кажа, че този труд, който всеки от нас полага, си струва и рано или късно бива възнаграден”.

Богдан Кючуков 12 „д” клас

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев