Един „лауреат” и един отличник

Богдан и Добромир
28.04.2015 / 10:48

Достойно представяне на учениците от 12 клас на Националната олимпиада по немски език

Нашите ученици Богдан Христинов Кючуков от 12 Д клас и Добромир

Иванов Палушев от 12 Е клас представиха достойно гимназията на Националната олимпиада по немски език, проведена на 28.03. 2015 г. в гр. Пловдив.

Богдан е първият лауреат на Олимпиадата по немски език от гимназията. Съгласно регламента за провеждане на олимпиадата по немски език и класиране на участниците от 12 клас първите пет ученика, постигнали най-висок брой точки, ще бъдат удостоени със званието „Лауреат” на олимпиадата по немски език и ще им бъде присъдена оценка отличен 6.00 за постигнатия от тях брой точки. Нашият ученик е един от тях. МОН ще издаде документ, удостоверяващ статута му на лауреат на националната олимпиада и неговото постижение се признава за издържан кандидатстудентски изпит по немски език с успех отличен 6.00, признат във всички висши училища в България, където се полага такъв изпит.

Добромир също се представи отлично на олимпиадата по немски език. За неговия брой точки ще му бъде присъдена съответно оценката отличен 5.50. Официално тя се признава за оценка от кандидатстудентски изпит в Софийски университет „Климент Охридски”, в Стопански и Филологичиски факултет и в направление „Германистика” на Нов Български Университет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев