The BEST

The BEST
28.04.2015 / 10:49

"Казвам се Елеслав, на 17 години. Уча в сливенската езикова гимназия с първи западен език английски и втори западен - немски. Ученолюбив съм и обичам да взимам участие във всякакви извънкласни дейности: олимпиади и състезания от всякакво естество. Изключително общителен съм и поради тази причина обичам да развивам езиковите си способности не само в областта на българския език, но и в английския.

Тази година през месец април се проведе поредното състезание, организирано от BEST, което бе проведено в Бургас. Такива състезания се провеждат всяка година и събират ученици от цяла България, които желаят да развиват своя езиков речник благодарение на различните категории, които са предлагани от формата на състезанието, а именно: проза, оратория, поезия, дует и дебат. Всеки един участник може да участва в максимум три категории. Аз лично избрах този път да участвам с проза, тъй като предишни пъти съм участвал с дует и реших да пробвам нещо ново. Откъсът, който бях избрал беше от филма на Чарли Чаплин от 1940 г.: "Великият Диктатор". С това мое участие аз си извоювах второ място от близо 50-60 участници в моята категория.

Разбира се всичко това нямаше да бъде реалност без подкрепата на училището и нашата мила учителка по Английски език Клеър Манинг, която събра мен и останалите участници за състезанието. В Бургас ние бяхме приети топло от всички, атмосферата бе повече от благоприятна и всеки един от нас успя да се запознае с много интересни личности. Не само аз, но и всички останали нямат търпение за следващото състезание по-нататък."

Елеслав Василев ХI "Б" клас

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев