За добрите дела на младите хора от ГПЗЕ „Захарий Стоянов“

театър"Класика"
23.06.2015 / 14:19

Да отдадеш oт своето време на други хора, да дариш радост, усмивки, да дариш средства на нуждаещите се- това е благодродна цел, завладяваща и вдъхновяваща идея, обединила много млади хора от Езиковата гимназия в Сливен. Учениците постигат високи резултати в образованието, печелят състезания, олимпиади и конкурси, но благотворителността за тях е кауза.

Театър „Класика“ при ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ вече 24 години провежда своите дарителски кампании- самостоятелно и с подкрепата на благотворителни организации. Учениците от театралната формация приключиха успешно своята благотворителна дейност за учебната 2014/2015 година. След премиерата на „Самодивска любов“ и участието в XI-я Международния фестивал „Бургаски изгреви“, ТФ „Класика“ организира четири благотворителни представления в Сливен и региона. На 22.04. 2015 учениците изиграха благотворително два спектакъла: за деца в неравностойно положение и хора с увреждания, съвместна инициатива с НПО „Демократичен съюз на жените“- Сливен. На 07.05.2015 бе благотворителният им спектакъл за ученици- абитуриенти, съвместна инициатива с БЧК- Сливен, а на 20.06.2015- за жителите на балканските села- Ичера, Градец, Медвен, съвместна инициатива с читалище „Зора“ и Кметството на с. Ичера.

Препълнените зали, сълзите в очите, аплодисментите, благодарността, изразена от десетките зрители на благотворителните спектакли, доказва не само любовта им към изкуството, създавано от ТФ „Класика“, но и приобщеността на сливенци към добрите каузи на младите хора от Езиковата гимназия.

Още снимки от новината

театър"Класика"
театър"Класика"
театър"Класика"
театър"Класика"
театър"Класика"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев