Възпитаник на Езикова гимназия част от златните гласове на България

edrev
13.10.2023 / 08:29

С високото отличие ГРАН ПРИ и ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА се завърна в България ВФ „Морски песъчинки“. В IV МЕЖДУНАРОДНИЯ ХОРОВ КОНКУРС “VOICES FOR PEACE”, провел се в Перуджа, Италия вокалната формация спечели Златен медал и отличието „победител“ в категория "Младежки смесени хорове", както и Златен медал и „победител“ в категория "Фолклор". Изпълненията на хора и в двете категории бяха оценени с 26.94 и 28.92 точки от максимален сбор 30.- двете най-високи оценки от конкурса.

В събитието взеха участие 24 хора, представители от 17 държави, сред които ярко се откроиха изпълненията на хоровете България, Индонезия и Швеция. Жури в състав Marco Berrini, Marit Tøndel Bodsberg и Xavier Garcia Cardona даде най- високите оценки на „Морски песъчинки“, чийто участие в Перуджа се осъществи с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Община Бургас.

„Сърцати, трудолюбиви, талантливи“, „фантастични“, „сладкогласни“, „брилянтни български гласове“- това са част от оценките за младите хора от формацията с ръководител Милена Добрева. Благодарение на тях българската песен достигна до сърцата на хиляди хора по света.

Сред 17-те младежи е и възпитаникът на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, дванайсетокласникът Иван Едрев- любимец на Сливен и България. Щастливи сме, че към блестящите гласове на младежите от морския град Иван прибави от силата на Сините камъни, от красотата на сливенската земя, от широтата на сливенската душа. Така към магията на песенното изкуство, създавано от „Морски песъчинки“, той прибави от душевността на сливенци- благодарим!

Честити да са високите отличия на формацията!

Разнасяйте славата на българското хорово изкуство по света и у нас, момчета и момичета!

Още снимки от новината

edrev
edrev

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев